CachedViews.com

Кеширан приказ на било која страница на интернет преку повеќе кеширани извори.


  |  

Google Cached Page

Google кешот вообичаено се нарекува копии од веб-страниците што се кеширани од Google. Google индексира веб и ги зема сликите од секоја страница како резервна копија само ако тековната страница не е достапна. Овие страници потоа стануваат дел од кешот на Google. Овие Google кеширани страници може да бидат исклучително корисни ако некоја локација е привремено намалена, секогаш можете да пристапите до овие страници со посета на кеширана верзија на Google.

Веб-страницата на Google обично се ажурира за неколку дена. Вистинското време на ажурирањата зависи од фреквенцијата на која самата веб-страница се ажурира.


Google Cached Page

Coral Cache

Коралниот кеш, исто така познат како Coral Content Distribution Network или Coral, е бесплатен интернет-кеш од типот peer-to-peer врз основа на мрежата за дистрибуција на содржини, дизајнирана и управувана од Мајкл Фридман. Корал ја користи пропусниот опсег на светска мрежа на веб-прокси и сервери за имиња за да ги огледаат веб-содржините, често за да се избегне ефектот на Slashdot или да се намали оптоварувањето на веб-серверите воопшто.

Коралниот кеш обично не се ажурира толку често како веб-кеш на Google.


Coral Cache

Archive.org Cache

The Archive.org, исто така познат како Wayback Machine, е дигитална архива на World Wide Web и други информации на Интернет создадени од Интернет Архива, непрофитна организација со седиште во Сан Франциско, Калифорнија. Таа беше формирана од Брустер Кале и Брус Гилијат, и се одржува со содржина од Алекса Интернет. Услугата им овозможува на корисниците да гледаат архивирани верзии на веб-страниците низ времето, што Архивата го нарекува тридимензионален индекс.


Archieve.org / Wayback Machine